top of page

Spherical 

teknologin

”Ball and Socket”- designen, i samarbete med MIPS, omdirigerar slagkraften mot huvudet.

Hela din kropp styrs av hjärnan, och hjärnskador kan ske på en bråkdel av en sekund. Giro’s hjälmar med Sphericalteknologin ger omfattande skydd och prestanda så att du kan cykla eller åka skidor med mer självförtroende.

 

Sphericaltekonologins unika ”ball – and socket”-design är framtagen i Giro och Bell’s testlaboratorium ”Dome” tillsammans med MIPS, och omdirigerar slagkraften mor skallen för att undvika hjärnskador på ett nytt unikt sätt.

Bara för att en hjälm har högsta säkerhet behöver den inte ha ett tråkigt utseende. Tack vare Sphericalteknologin kan man ta fram en hjälm med högsta möjliga skydd mot hjärnan, grym komfort, maximal ventilation och låg vikt.

Hur fungerar Spherical?

Den unika designen använder två separata skal som glider mot varandra och på sätt står emot slagkrafter mot hjärnan. Materialet och densiteten i inre och yttre skalet optimeras med progressiv skiktning för att hantera ett brett spektrum av slagkrafter. När du kombinerar fördelarna med progressiv skiktning med det marknadsledande systemet MIPS, utformat för att omdirigera totationsrörelser från hjärnan, får man ett ännu mer omfattande skydd

Tekniska

detaljer

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

”Ball- and socket Design”: Sphericalteknologins ”ball na socket”-design hjälper till att omdirigera kraften bort från hjärnan genom att det yttre skalen roterar mot det inre vid en crash. Det gör också att du slipper en hård plastskena mot huvudet som i hjälmar med vanlig MIPS.

 

Progressiv skiktning: skal med olika densitet för att stå emot kraften vid slag i både hög och låg hastighet.

 

Sömlös integration med MIPS: Spherical tillåter optimal integrering av MIPS, den marknadsledande teknologin designad för att omdirigera rotationskraften vid slag mot huvudet som kan ske vid ett fall.

 

Obegränsad ventilation: Maximal nedkylningskraft utan hinder för ventilationsöppningar eller inre luftkanaler.

 

Lyxig komfort: Optimal passform med fyllig vaddering och utmärkt fukthantering.

 

Beprövad prestanda: Hjälmar med Sphericalteknologin har fått flera utmärkelser, 5-stjärniga betyg i oberoende laboratorier och är det självklara valet elitcyklister över hela världen.

 

Passar din stil: Sphericalteknologin finns i hjälmar för både Landsväg, Gravel, Mountainbike, skidor och snowboard.

 

Utvecklad i ”The Dome”: Spherical är framtagen i Giro och Bells’s testlab  ”the Dome”, världsledande inom design av hjälmar.

giro-spherical-image-1.jpg
bottom of page