top of page
Dome logo.png

THE DOME - The passion to protect

På The Dome jobbar över 40 ingenjörer med att hela tiden ligga i framkant för att utveckla det mest säkra hjälmarna inom Cykel, skid och motorsporthjälmar. I ett testcenter med över 60 testriggar förstörs och analyseras fler hjälmar än vad många hjälmtillverkare äns har till försäljning. Passion to protect, ja på The Dome får du bara jobb om du lever efter detta motto.

THE DOME - Välkommen in världens mest avancerade anläggning för Research & Development inom hjälmar.

THE SLED - Att skapa en testrigg för att simulera verkligheten är ingenjörskonst. En testrigg består av en del som är själva testriggen som måste simulera ett fall ellr en krock, steg två är lika avancerat, där ska program utvecklas för att sedan leverera data som är relevant att anlyseras av ingenjörerna.  Möt rigg 42 - The Slet

THE DROPRIG - Riggen som i kombination av The sled är nyckeln för att simulera fall i såväl cykling, skidor som i motorsport. I den här riggen analyseras data i hundratals parametrar av ingenjörerna tillsammans med designteamet.

THE TERMINATOR - Se testriggen som gjort Gir & Bell  till en av marknadens absolut snabbaste hjälmar i världen.

THE WHACKER - När Giro bestämde sig för att anta utmaningen att satsa på alpin racing så lämnar man inget åt slumpen. Att bygga en racinghjälm handlar inte bara om aerodynamik utan lika mycket om säkerhet för åkaren långsiktigt. Åkarna utsätts för enorma krafter mot huvudet dagligen. Giro började med att analysera behoven, resultatet blev inte först en hjälm utan en testrigg, möt The Whacker - en unik testrigg som ingen annan har.

bottom of page